Tydlig retorik


Startsidan

Employer branding

Politisk retorik

Storytelling

Om företaget

Kontakta oss

Om Tydlig retorik

Tydlig Retorik startades och drivs av Jenny Erika Larsson, examinerad retorikkonsult vid retorikkonsultprogrammet, Södertörns högskola. Jag älskar berättelser, det här är min och det som ligger till grund för företaget:

Sedan jag var liten har jag fått höra att jag har sinne för detaljer. Jag såg dem och mindes dem, studerade och jag funderade. Det kunde vara allt från en blå, sexkantig ask med nålar i som låg på en frysbox - till hur människor såg ut och betedde sig. Senare har jag förstått att det är det senare som har intresserat mig mest. Människor och hur de beter sig. Jag analyserar och lägger ihop. Vad är det som får människor att agera som de gör, vad är det som får de att säga det de säger? Vad är det som ligger bakom deras handlanden? Jag inser att det här har funnits med mig i hela mitt liv.

 

Så småningom började jag också inse att det inte bara är enskilda individer som kommunicerar även företag, organisationer och myndigheter kommunicerar. Genom sina handlanden kommunicerar de sina värderingar och vad de står för. Och arbetstagare och konsumenter gör sina val. Man tenderar att köpa produkter och beställa tjänster och service från företag man litar på. Arbetstagare tenderar att välja företag som är populära eller överensstämmer med de egna värderingarna.

Det är de små detaljerna som är viktiga Det är de små detaljerna som människor lägger märke till omedvetet eller medvetet. Som gör att de känner sig trygga eller otrygga. Det är de detaljerna jag har lärt mig att se, dels genom erfarenhet och dels genom min utbildning.

Retorik och kommunikation är helt enkelt mitt stora intresse!